Izid knjige Navdihni me – Zavod Izida Vita

Spoštovane, spoštovani,

naš partner, Zavod Izida Vita, je izdal knjigo Navdihni me, ki je nastajala pet let. Pravzaprav je nastajala 20, 30, 50 ali celo več let, kolikor je trajalo, da so se posamezne zgodbe, zmedile, razvile, zrasle do tega, da nas sedaj navdihujejo.

V pričujoči knjigi je izbor zgodb, ki so vas, bralke, bralci, ter člane uredniškega odbora, najbolj navdihnile v preteklih petih letih. Pet let je namreč že od takrat, ko se je rodila ideja o tem, da je vredno zapisati zgodbe, ki jih delijo udeleženci naših delavnic, coachingov, srečanj, mentorskih parov, svetovalnih zgodb – ali pač sosedi in sosede, znanci in znanke ter prav vsak med vami.

Skupaj smo zgodb na portalu Navdihni.me zapisali že 1000. To je za tako majhno državo sLOVEnijo, ki ima v svojem imenu ljubezen, v imenu čLOVEka tudi in v glavnem mestu je LJUBLJENa (Ljubljana), pravzaprav zelo pomenljivo: smo majhni, a tako močni. Smo vztrajni. Smo iznajdljivi. Smo polni upanja. Smo zmagoviti. Imamo bogato preteklost. Imamo čudovite simbole in zgodovino, na katero smo lahko ponosni. Znamo pripovedovati. Znamo najti upanje, zaupanje, srečo. Ko se tako odločimo. Ko zberemo pogum, kar je pravzaprav večkrat, kot bi si kdo, ki nas opazuje od »zunaj«, lahko mislil.

Tukaj torej nabor 40 zgodb. Navdihov. Uvidov. Premikov. Prebojev. Priložnosti. A tudi bolečin. Padcev. Boja. Strahu. Solza. Nimajo vse zgodbe v življenju srečnega konca. A te, ki dosežejo nas tudi skozi to knjigo, so polne zaveze k boljšemu življenju, sobivanju, spoštovanju, razumevanju. Raznolikosti. Srčnosti. Ljubezni.

Naj vas naš nabor zgodb ponese na krilih navdiha k vašim srčnim željam in ustvarjanju priložnosti za udejanjanje le teh v vašem edinstvenem, čudovito lepem življenju.

Knjiga je dostopna v tiskani obliki (250 strani, format 140x220mm) in je res čudovito božično-novoletno darilo.

Lahko jo že naročite kar na tem e naslovu: natalie@izidavita.si.

P.S.:

Od cene 35 EUR (poštnina in davki vključeni) v mesecu decembru namenimo 5 EUR za projekt Botrstvo.

Kaj je botrstvo?

Projekt Botrstvo v Sloveniji je pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski z vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja.

Skozi Botrstvo si prizadevamo za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov. Otrokom in mladostnikom želimo omogočiti enakovrednejše pogoje v primerjavi z vrstniki, vključevanje v šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas, pogosto pa jim preko Botrstva omogočamo tudi dostop do šolske prehrane in osnovnih potrebščin za življenje.

S pomočjo botrov otroci dobivajo priložnost za ustvarjanje lepše prihodnosti, prizadevamo pa si tudi za sistemske spremembe, ki bi omogočile lažje in dostojnejše življenje družinam v stiski.

Otrokom in mladostnikom lahko pomagate tako, da postanete boter ali darujete v sklad projekta Botrstvo v Sloveniji.